om Spunkt

Man kan säga att jag samlar på hantverks- och konsttekniker så som andra samlar på frimärken. Att upptäcka och förstå hur olika både mera och mindre klassiska hantverks- och konsttekniker fungerar och att hitta nya användningsområden för dessa fascinerar mig. Att kombinera skönhet, hantverk och funktionalitet är något jag strävar efter.

Jag upplever mitt jobb med formgivning och tillverkning av konsthantverksprodukter och specialbeställd utställningsrekvisita för olika institutioner som mycket inspirerande genom att det innebär ofta att hitta kreativa och lämpliga lösningar för hur olika unika objekt för utställningar och installationer kan hantverksmässigt tillverkas.

Som konstnär är jag främst inriktad på samhällskonst, ofta i projektform med en pedagogisk inriktning. Det känns meningsfullt att i min konst involvera många olika slags människor och genom konsten skapa möjligheter till diskussion kring frågor som känns viktiga för deltagarna. Att fånga andra människors idéer och tankar och skapa verktyg att tillsammans med dem visualisera dessa.

Jag är utbildad scenograf vid Saint Martins College of Art and Design i London och bildkonstmagister från Konstindustriella Högskolan i Helsingfors. Jag har jobbat inom området sedan 1994 och Spunkt är min registrerade firma.

Min hemsida hittar du på: www.spunkt.fi

Min CV hittar du här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s