Ateljérapport 29maj

Och plötsligt har en hel månad gått då igen. Vet inte vart tiden runnit iväg denna vår. Under maj har jag mest yrat omkring från den ena platsen till den andra. Har avklarat 4 st Kultur i Skolan-projekt i Nykarleby och för den saken kört ca 1400km under 8 dagar. Mycket tid på Riks8an blev det, men roligt var det och eleverna i åk 1-4 gjorde verkligt fina saker. Med åk 1-2 gjorde vi vårbilder i flytande bläck, oljepastellkritor och akvarellfärger och skogstavlor i gips.

Åk 1, tyvärr glömde jag ta till vara konstnärens namn.

Åk 1, tyvärr glömde jag ta till vara konstnärens namn.

Med åk 3-4 föreställde vi oss hur det skulle va att vara en flyttfågel eller att få följa med på resan som Nils Holgersson. Och sedan målade vi oljemålningar på det temat.

IMG_7555

Några av de totalt 72 tavlorna som blev gjorda på Normensskola i Nykarleby

Några av de totalt 72 tavlorna som blev gjorda på Normensskola i Nykarleby

Där emellan har jag också hunnit vara på friluftsdag för pensionärer och leda en pysselgrupp där vi målade med tygfärger och testade på olika nåltovningstekniker.

Ytterligare har jag också varit med och byggt upp Grundläggande undervisning i konsts, Taikons, vårutställning i Vasa Konsthall. Blev en bra och intressant utställning också i år. Utställningen öppnade 17maj och kommer att vara öppen 0nsdag -söndag fram till den 9juni. Så ännu hinner de som är intresserade gå och titta. Rekommenderas varmt!

Nu börjar alla papper efter läsåret att vara uppröjda och nu får man börja blicka framåt. Semester är det inte riktigt ännu. Först kommer Hantverkarlägret på Stundars. Grupp 1 , 7-12åringar, är nästa vecka 4 – 7.6 och grupp 2, 9-14åringar,  är 11 – 14.6 ännu finns några platser kvar om någon vill ha lite sommarlovsprogram. Vi kommer att jobba med hönsnät och järntråd och bygga insekter och andra småknytt. Sedan kommer vi att gör eget papper och bygga med pappersmassa. Och nåltova kommer vi också. Idag borde jag plocka en hel hög gräs och experimentera med att koka pappersmassa av det. Har nog i reserv också färdig cellulosa. Men det skulle va så häftigt att själv plocka gräs m.m. och koka det till en egen massa som vi sedan gör papper av.

Men solen skiner. Syrenen blommar. Ogräset växer. Hur ska man ha tid att jobba…

IMG_7656

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s